Stockholm Jazz

Då var det dags igen! För den 25e gången kickar Stockholm Jazz igång igen den 16 juli. Idag släpps både biljetter och programmet. 
Programmet är preliminärt och namn kan tillkomma!

Ni hittar mer information på www.stockholmjazz.se

image4

Clapton, Guy


Nytt gammalt album

Tom Petty har med sitt första band Mudcruth gjort klart sitt första album 35 år efter att dom började inspelningarna.
Första singeln "scare easy" från albumet kommer den 12e maj och albumet släpps den 26e Maj.

Mer info när släppet närmar sig!

Keep It Simple

image2

Jag har länge gillat Van Morrison, hans musik har alltid fått mig att känna lugn när jag är stressad, musik som kan ersätta verktabletter! 
Jag pratar då främst om hans album Astral Weeks. Jag har lyssnat igenom hans andra album många gånger och aldrig riktigt fått samma känsla som när jag lyssnat på Astral Weeks, fram tills nu med Keep It Simple. 
Hela albumet har väldigt bra sammanhållning och titeln är precis vad han har gjort, kept it simple. Det är en mogen Van Morrison som sitter och jammar och sjunger texter om vardagsproblem.
Något att rekommendera för Morrison-fanet!
Van Morrison spelar i Malmö och Göteborg 25 och 26 april.

Dylan & The Band


Steve Earle till Sverige!

Det är väl lika bra att börja skriva på direkten!
Vi svenskar har äran att ta emot Steve Earle och hans fru Alison Moorer i början på juni (2/6 Gbg, 3/6 Sthlm, 4/6 Malmö).
Steve Earle är en amerikansk singer/songwriter som spelar en blandning utav blues, folk och rock. Jag kom i kontakt med Steve Earle när bläddrade igenom farsans gamla "skitskivor" och det jag hittade var hans debutalbum "Guitar Town" och fastnade på direkten. Det är ett sound man aldrig har hört förut, gammalt blandat med nytt! 
Earle har sedan dess forsatt att släppa många kritikerrosade album, och hans senaste "Washington Square Serenade" det album han förmodligen kommer att framföra på konserterna är också helt otroligt med mycket kritik mot det pågående irakkriget i texterna.
Själv ska jag försöka gå på stockholmskonserten om det funkar med jobb osv.

Man skulle väl kunna säga att detta är ett litet artisttips från min sida!

image1

Musik!

Ett utav mina stora problem är att mina kompisar inte gillar samma musik som mig, konserter är något jag brukar att få gå på ensam.
Jag startar därför denna blogg för att jag behöver prata om musiken som betyder så mycket för mig och förhoppningsvis hitta några som gillar samma musik för att jag vet att ni finns där ute!
Nu ställer ni er självklart frågan vad det är för musik jag gillar? Och svaret på den frågan är att det kommer att visa sig om ni besöker sidan. 

Hörs!

RSS 2.0